Blog

Dosare de Afaceri: Atelier pentru confectionat pungute de cadouri

Nici nu va inchipuiati ca poate exista o afacere atat de simpla! Clic aici pentru detalii!

Industria de cadouri a luat o amploare si la noi. Si cum multe cadouri trebuie ambalate cat mai atragator, intreprinzatori inventivi au gasit o modalitate simpla si ieftina de a rezolva problema: pungile de hartie, in genul celor prezentate in fotografia alaturata.

Atragatoare, delicate, cochete, personalizate sau nu, acestea au inceput sa fie folosite pe scara larga, nu numai pentru ambalarea de cadouri, ci si in magazine, pentru cumparaturile cu o greutate mai mica (parfumuri, piese de imbracaminte etc.) Ele sunt confectionate din diferite tipuri de hartie, de calitate superioara, asemanatoare cartonului, si imprimate in una sau mai multe culori, in functie de preferinte. Aceste pungute de cadouri atribuie prestanta si rafinament companiei in cadrul pietei si, totodata, reprezinta un mod original si mai putin costisitor de publicitate. Asadar, consideram ca exista o reala oportunitate pentru demararea unei afaceri cu un profit rezonabil, anume un mic atelier pentru confectionat asemenea pungi de cadouri. Manopera necesara este simpla, usor de executat de catre oricine, chiar de catre un copil. Se impune insa multa atentie si, din aceste  motiv, o persoana cu experienta nu poate face mai mult de 50 de pungi pe zi.

Ustensilele necesare sunt o pensula pentru lipit, un vas in care sa diluati adezivul, o foarfeca (un cutter) si un capsator. La nevoie, in functie de solicitarile clientului, daca acesta doreste ca snurul sa fie introdus prin capse, mai aveti nevoie de un cleste preducea. In rest, materia prima o reprezinta hartia (minim 150 g/m2, pana la 200 g/m2, carton simplu pentru intarituri si prenadez pentru lipit. Informatii pe scurt:
Capital initial minim(*)…………………….1.000.000 lei
Profit brut estimat(**)…………….50.000.000 lei/luna
Situatia pietei……………………………………excelenta
Factori de risc………………………..calitatea pungilor
Desfasurarea ca o a doua ocupatie…………posibil
(*)afacerea se paote incepe la domiciliu: ustensilele costa sub
100.000 de lei, la care se adauga un mic stoc de materiale
(**)in varianta unui atelier cu 10 oameni   In pregatire….

Vezi tot articolul la adresa
www.manager.ro/articole/dosare-de-afaceri/dosare-de-afaceri:-atelier-pentru-confectionat-pungute-de-cadouri-181.html

8 Idei pentru Manageri

8 IDEI pentru a deveni un manager și mai bun.

9 Tehnicide vanzare

9 TEHNICI pentru succes in vanzari

Abordarea telefonica eficienta

Cum sa ai o abordare telefonica eficienta