Blog

CV-ul si abilitatile de a raspunde excelent la intrebarile de la interviu nu sunt suficiente pentru a ne da seama daca un candidat este sau nu o persoana geniala in domeniul vanzarilor. S-a descoperit in schimb ca motivatia banului este factorul care diferentiaza oamenii de top de cei mediocrii sau mai rau.

Motivatia banului inseamna ca o specialistul in vanzari traieste pentru a castiga comisioane si premii. Acesta va face totul pentru a finaliza vanzarea. In acest scop, se transforma in maestrii strategi: cunosc produsul, isi stiu competitorii si au relatii excelente cu clientii.
Este esential ca detinatorul unei afaceri sa vada daca un candidat este manat de aceasta motivatie care nu este o abilitate. Este o trasatura de caracter. O persoana poate fi investita cu dorinta de a face bani, dar motivatia banului nu poate fi atasata cu forta de personalitatea acesteia.

Daca managerii se concentreaza numai asupra performantelor anterioare, trebuie sa se astepte la dezamagiri. Lumea este plina de comis voiajori care s-au aflat la momentul potrivit in locul potrivit. Fara a avea instictul de “ucigas” de care au nevoie.
Motivatia banului nu inseamna sa ai doar entuziasmul de a face bani. Inseamna sa stii cum sa-i faci. Cand intervievati un posibil candidat, verificati daca pun intrebarile corecte pentru a va arata ca se gandesc deja la ce-i lipseste afacerii si cum o pot imbunatati ei.
Va oferim in continuare cateva indicii care va pot spune ca va aflati in fata candidatului care va va aduce profitul maxim:
Pune intrebari legate de bani. Cand ii vine randul sa vorbeasca, intreaba daca planul de compensatii este cumva avut in vedere.
Ii place ce cumpara cu proprii bani, fie ca e vorba de jucarii pentru copii sau vacante exotice. Oamenii cu motivatia banului in sange sunt innebuniti, in marea lor majoritate, de gadget-uri. C-au aratat ultimul lor IPhone si ultimele aplicatii descarcate?
Isi incepe viata profesionala devreme. Este unul din cei care nu se lasa pagubasi cand parintii le spun ca nu au bani de o bicicleta noua si isi vand jucariile vechi pentru a-si face singuri rost de suma necesara.

Este obsedat de metodologia finalizarii vanzarilor.

8 Idei pentru Manageri

8 IDEI pentru a deveni un manager și mai bun.

9 Tehnicide vanzare

9 TEHNICI pentru succes in vanzari

Abordarea telefonica eficienta

Cum sa ai o abordare telefonica eficienta