Blog

Turnul Eiffel

Emblema Parisului este de departe Turnul Eiffel. Viziteaza-l ziua si urca cu liftul pentru a te bucura de o priveliste superba a orasului si mergi si noaptea sa-l vezi luminat in toata splendoarea sa. Turnul are o inaltime de 276 m si o latime de 125 m, a fost realizat de inginerul Gustave Eiffel si inaugurat in 1889. In turn sunt 3 restaurante si magazine cu suveniruri.

Muzeul Luvru

Capodopere precum Monalisa si statuia Venus din Milo si se regasesc Muzeul Luvru, unul dintre cele mai mari muzee de arta din lume, avand o suprafata de 60.000 mp. Se zice ca pentru a vedea cele 35.000 de exponate din muzeu printre care tablouri, sculpturi, antichitati si obiecte de arta decorativa ai nevoie de o intreaga saptamana. Piramida din otel si sticla, realizata in 1989, este atractia principala din Curtea lui Napoleon si totodata principala intrare in muzeu.

Centrul national de arta si cultura Georges Pompidou

Cladirea al carui exterior este impanzit de tevi albastre (pentru aer), verzi (pentru fluide) si galbene (pentru energie) este creatia designerului italian Renzo Piano si a designerului englez Richad Rogers si se concetreaza pe creatiile moderne si contemporane. In muzeul deschis publicului din 1977 poti admira tablouri, sculpturi si instalatii de arta moderna si contemporana. Muzeul are la un etaj o expozitie permanenta, iar la celelalte etaje, expozitiile se schimba in mod contant. La etajul patru exista un frumos restaurant, unde puteti servi un pranz bun. Langa centrul Pompidou se afla fantana Stravinky, o frumoasa fantana cu 16 sculpturi unele frumos colorate si unele cu motorase.

Biserica Notre Dame

Prima piatra de temelie a catedralei construita in stil gotic, Notre Dame, a fost pusa in 1163. Atat exteriorul cat si interiorul bisericii sunt impresionante. La exterior observi trei mari portaluri, o rozeta si diverse arce. In interior esti fascinat de vitralii, sculpturi si tablouri. \

Biserica Sacre Coeur

Biserica alba, situata pe cel mai inalt punct al Parisului, in Montmartre, este biserica Sacre Coeur. Frumoasa biserica romano catolica Sacre Coeur a fost constuita timp de 46 de ani.

Galeriile Lafayette

Parisul este plin de magazine cochete, deci daca esti in cautarea unui loc unde sa fie concentrati majoritatea designerilor si unde poti avea toate marcile la un loc, mergi la Galeriile Lafayette.

DisneyLand

Binecunoscutul parc de distractii DisneyLand Paris se afla la aproximativ 40 de minute cu trasportul public de oras si este format din parcul de distractii prorpriu-zis si Studiourile Walt Disney. Parcul de distractii este impartit in 5 regiuni diferite in care te poti da in diverse rollercoastere sau poti participa la parada personajelor de desene animate. Daca nu-ti ajunge o zi pentru parcugerea parcului, te poti caza la unul dintre hotelurile Disney si te poti plimba prin oraselul Disney prin magazine, restaurante sau cinematografe.
Plimbari pe Sena

Sena este raul care strabate Parisul si pe care turistii pot face diverse croaziere. Pe malul raului Sena, in zilele frumoasa parizienii si nu numai, se intalnesc si stau la picnic. Tot pe malul Senei se joaca si petanque, un joc popular printre localnici care presupune aruncarea unor bile de otel cate mai aproape de o tina.

Arcul de Triumf

La capatul vestic al bulevardului Champ Elysee, in piata Etoile se afla simbolul national al francezilor, Arcul de Triumf. Monumentul a fost construit timp de 30 de ani si este simbolul celor ce au luptat pentru Franta. In interiorul arcului se afla un mic muzeu despre istoria monumentului, iar de pe acoperis puteti vedea o privesliste superba asupra Parisului.

Champ Elysee

Cel mai cunoscut bulevard din Paris, este Champ Elysee, un bulevard plin cu magazine, restaurante, baruri si cinematografe. Bulevardul Champ Elysee se intinde pe o lungime de 2 km de la Arcul de Triumf pana la Piata Concorde.

8 Idei pentru Manageri

8 IDEI pentru a deveni un manager și mai bun.

9 Tehnicide vanzare

9 TEHNICI pentru succes in vanzari

Abordarea telefonica eficienta

Cum sa ai o abordare telefonica eficienta