Blog

Cele doua insule – test de personalitate

Un exercitiu asemanator il aplic in cadrul trainingurilor de comunicare sau de vanzari pe care le sustin. Intotdeauna, atat rezultatele cat si dezbaterile ce au loc dupa aceea sunt surprinzatoare.

Aveti mai jos povestea, cat si … rezultatele. Distractie placuta. 🙂

Dupa ce citi povestea incercati sa raspundeti la intrebare cat mai repede si cat mai spontan.

 

La un moment dat, in mijlocul oceanului existau doua insule. Una era ocupata de un om salbatic si de unul civilizat. Pe cea de-a doua insula locuia o comunitate mai mare, din care facea parte si o fata ce era indragostita si avea o relatia de dragoste cu omul civiliat de pe prima insula.

 

Intr-una din zile, fata doreste sa ajunga la iubitul ei, pe cealalta insula. Se duce la singurul barcagiu de pe insula si il intreaba cat costa drumul pana acolo. Barcagiul ii spune ca nu doreste bani, ca o duce pe insula, dar numai si numai daca aceasta va fi dezbracta complet pe barca, pe tot timpul calatoriei intre cele doua insule.

 

Fata nu stie ce sa faca, asa ca se duce la inteleptul insulei si ii povesteste toata aceasta intamplare, ii cere sfatul si ajutorul pentru a putea lua o decizie, Inteleptul ii asculta povestea si ii da urmatorul sfat: ”Fa ce iti spune inima sa faci !”. Asa ca fata accepta propunerea barcagiului si pleaca alaturi de acesta pentru a isi intalni iubitul.

 

Pleaca inspre cealalta insula, insa cand ajung acolo, salabaticul se afla pe malul marii; innebuneste cand o vede pe fata dezbracata si o violeaza. In acel moment apare si omul civilizat, iubitul fetei, care apuca sa vada toata aceasta scena. Se enerveaza si ii spune fetei ca doreste sa o mai vada si ca trebuie sa paraseasca imediat insula.

 

Ce trebuie sa faceti voi acum? Punctati cele 5 personaje (fata, barcagiul, inteleptul, omul civilizat si salabaticul) cu note de la 1 la 5, unde 1 este pentru personajul care va place cel mai putin si 5 pentru personajul care va place cel mai mult. Punctati asa cum vreti sa judecati voi insiva. Fiecare nota se acorda o singura data, efectiv faceti un clasament. Punctati acum rapid si spontan!

Mai jos aveti si interpretarea!

 

 

Interpretare:

 

Se spune ca orice personaj din aceasta poveste reprezinta o prioritate pentru viata ta! Deci cum ai punctat? Care sunt prioritatile tale?

 

Fata – nevoia si prioritatea ta pentru relatii sentimentale

Barcagiul – nevoia si prioritatea ta pentru a castiga bani

Inteleptul – cat de mult te bazezi pe logica

Omul Civilizat – cat de importanta este pentru tine opinia celorlalti

Salbaticul – importanta sexului pentru tine

8 Idei pentru Manageri

8 IDEI pentru a deveni un manager și mai bun.

9 Tehnicide vanzare

9 TEHNICI pentru succes in vanzari

Abordarea telefonica eficienta

Cum sa ai o abordare telefonica eficienta