Blog

Ti s-a intamplat vreodata sa te lovesti de greutati intr-o anumita relatie interumana din cauza necunostintei limbii persoanei respective?

Comunicarea intampina numeroase bariere in momentul in care codul ei principal – limba – nu este cunoscut de ambii participanti (ambele parti ce participa la respectivul proces de comunicare).

Bineinteles ca nu ai cum sa stii fiecare limba de pe planeta, insa poti incepe prin a invata una pe care o indragesti, sau una de care stii ca ai putea sa ai nevoie.

Avantajele participarii la cursuri limbi straine sunt numeroase. Incepand de la dezvoltarea creierului si a memoriei, a capacitatii de invatare si de stocare a informatiei, continuand cu oportunitatile de munca si ajungand chiar la beneficii ca turist, aceste avantaje sunt vizibile.

Au fost efectuate numeroase studii care au demonstrat ca pe masura ce invatam o noua limba straina, creierul nostru are numai de castigat. Cu fiecare limba invatata ne este din ce in ce mai usor sa sintetizam informatie si descoperim noi “trucuri” pentru a putea retine mai usor si pentru a inmagazina cunostintele noi.

Este bine stiut faptul ca atunci cand aplici pentru un job, limbile straine constituie un avantaj. Exista totusi unele locuri de munca unde este obligatoriu sa cunosti o anumita limba straina, iar engleza este cea mai raspandita si mai des intalnita. Poate ca ar fi timpul sa iei in considerare participarea la meditatii la engleza.

Ca turist intr-o tara straina, este mult mai usor sa te descurci atunci cand cunosti limba vorbita in tara respectiva. Poti fi scutit de a fi pacalit de localnici atunci cand iei un taxi, de exemplu. Poti sa negociezi mult mai bine in tarile orientale. In Franta, de exemplu, fara a cunoaste franceza este destul de greu sa te descurci, locuitorii de acolo nefiind mari iubitori de limbi straine.

Spor la invatat! Vei vedea rezultatele cu siguranta!

 

8 Idei pentru Manageri

8 IDEI pentru a deveni un manager și mai bun.

9 Tehnicide vanzare

9 TEHNICI pentru succes in vanzari

Abordarea telefonica eficienta

Cum sa ai o abordare telefonica eficienta