Blog

Imi doresc un 2016 in care sa dau peste mai multi lideri. Nu ma refer la acei oameni care sunt lideri doar cu titulatura conferita de postul pe care il ocupa (acei oameni sunt lideri doar pentru ei insisi), ci ma refer la acei oameni care arata si demonstreaza ca au atitudinea necesara unui bun lider si etaleaza comportamente de leadership .

De ce imi doresc un astfel de 2016? Este simplu. Pentru ca imi doresc ca Romania sa se dezvolte, pentru ca imi doresc ca Romania sa se educe. Iar pentru asta este nevoie de lideri.

Pana atunci va invit nu doar sa va delectati ci si sa va inspirati din cateva citate despre leadership care pentru mine si pentru alti oameni care au participat la trainingurile mele au reprezentat o sursa de inspiratie si, poate, de schimbare.

 

Peter Drucker

“Toţi liderii pe care i-am cunoscut ştiau patru lucruri simple:

1. Singura definiţie a unui lider este: persoana care are aderenţi sau adepti. Unii oameni sunt gânditori, alţii – profeţi. Ambele roluri sunt deosebit de necesare dar fără aderenţi, nu există lideri.

2. Un lider eficient nu este cel care este iubit sau admirat – este cel care face ceea ce trebuie făcut. Popularitatea nu înseamnă leadership. Rezultatele – da.

3. Liderii sunt extrem de vizibili. De aceea, ei au statut de exemple.

4. Leadership nu înseamnă funcţii, privilegii, titluri sau bani.

Leadership înseamnă responsabilitate.”

 

Rudolph Giuliani,

„Leadership-ul nu se întamplă pur și simplu. Se învață, se predă și se dezvoltă. Aceia care m-au influențat….au contribuit cu toții arătându-mi lucruri valoaroase și astfel mi-am format propria mea filozofie de viață”

 

Carnegie Institute of Technology, USA.

„85% din succesul vostru se va datora personalității voastre și abilităților de comunicare, negociere și leadership.Șocant sau nu, doar 15% se va datora abilităților și cunoștințelor voastre tehnice.”

 

Kenneth Blanchard

“Cheia succesului in leadership, in ziua de astazi, este influenta, nu autoritatea”

 

George S. Patton

Nu le spune oamenilor cum să facă bine lucrurile; spune-le ce să facă şi lasă-i să te surprindă cu rezultatele lor.

 

Theodore Roosevelt

Oamenii întreabă care e diferenţa dintre un lider şi un şef. Liderul dă tonul, şeful îşi asumă succesul. Liderul conduce, şeful dă ordine.

 

Henry Kissinger

Sarcina unui lider este să ia oamenii din locul în care se află într-un loc unde nu au mai fost.

 

Jack Welch
Înainte de a fi un lider, succesul înseamnă să te dezvolţi. Când vei deveni un lider, succesul înseamnă să-i ajuți pe ceilalți să se dezvolte.

 

R. J. House
Leadershipul este abilitatea unui individ de a-i motiva şi influenţa pe ceilalţi să contribuie efectiv la succesul organizaţiei din care aceştia fac parte.

 

Asadar, la final, haideti sa gandim altfel.

 

8 Idei pentru Manageri

8 IDEI pentru a deveni un manager și mai bun.

9 Tehnicide vanzare

9 TEHNICI pentru succes in vanzari

Abordarea telefonica eficienta

Cum sa ai o abordare telefonica eficienta